El mòdul de Metrologia i Assaig es centra en la importància de la mesura precisa i l'avaluació de la qualitat en el context de la mecanització. A continuació, es presenta un resum dels seus continguts principals:

  1. Metrologia: Aquesta secció aborda les tècniques de mesura, incloent la selecció d'instruments adequats, la comprensió de les especificacions tècniques i la importància de la calibració. Es fa èmfasi en la mesura dimensional, geomètrica i superficial, així com en la instrumentació metrològica i els errors típics en la mesura.

  2. Assaigs Mecànics, Metal·logràfics i No Destructius: Aquesta part del mòdul se centra en la preparació i realització d'assaigs per avaluar les propietats dels materials. Inclou la selecció d'instruments i tècniques per a assaigs mecànics, així com els requisits de temperatura, humitat i netedat per garantir la fiabilitat dels resultats.

  3. Control de Processos: Es tracta de la monitorització i control de processos de producció, incloent l'anàlisi de gràfics de control per detectar desviacions i assegurar la qualitat del producte final.

  4. Sistemes i Models de Gestió de Qualitat: Aquesta secció explora la integració de la metrologia i els assaigs dins dels sistemes de gestió de qualitat, incloent la documentació i el registre de mesures per garantir la traçabilitat i la millora contínua.